Skip links

Witwasverdenkingen

Bij witwassen wordt veelal gedacht aan ingewikkelde financiële structuren met als doel wederrechtelijk vermogen uiteindelijk als legaal vermogen te presenteren. Vaak lopen deze structuren in een dergelijk geval via allerlei buitenlandse vennootschappen en raakt zo het zicht op de oorspronkelijke afkomst van het geld verloren.

Toch beslaat de witwaswetgeving veel meer dan alleen deze structuren en kunt u vrij eenvoudig in aanraking komen met een witwasverdenking. Een veel voorkomende variant is het aanwezig hebben van grote contante geldbedragen. In praktisch alle gevallen gaat het Openbaar Ministerie hierbij uit van een illegale herkomst en zal uw geld in beslag worden genomen.

Van u wordt in een dergelijk geval verwacht dat u zich uitlaat over de herkomst van het geld. Als aan uw verklaring  geen geloof wordt gehecht of in het geval u nalaat uitleg te verschaffen, zal het Openbaar Ministerie uitgaan van een wederrechtelijke herkomst en zal u mogelijk witwassen worden verweten. Uw geld krijgt u in dat geval (voorlopig) niet terug. Neemt u in geval van een ontstane witwasverdenking vooral contact met ons op.

Ons kantoor heeft de vereiste expertise in huis en kan u bijstaan in zowel de strafzaak als in eventuele procedures om uw geld terug te krijgen.

Return to top of page